25.04.2019
ЭМЦ субъектілерінің онкүндігі аясында Шегенева Н.Г. жеті сынып оқушылары үшін «Дәмді және сау тамақ туралы» жас химиктер мектебіне практикалық сабақ өткізді. Сабақтың мақсаттары мен міндеттері: тамақтану туралы идеяларды қалыптастыру және дамыту - өмірге қажетті энергияны негізгі жеткізуші ретінде; денсаулықты сақтауға және көтермелеуге бағытталған қоректік заттар туралы білімін арттыру; тамақ өнімдеріндегі ақуыздар, майлар мен көмірсулардың болуын анықтауға үйренеді. Сабақ барысында балалар азық-түлік мәселелерін талқылады; азық-түлік өнімдерін құрайтын химиялық заттар туралы қосымша ақпарат алды;
зертханалық жабдықтармен және реагенттермен жұмыс істеу қабілетін нығайтты, протеин мен крахмалға сапалы реакция жүргізді.